Çin ve Türkiye Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

ASKON ve SCO arasında gerçekleşen işbirliği anlaşması ile ilgili detaylar

Çin ve Türkiye Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nden (ASKON) yapılan açıklamaya göre, Çin Halk Cumhuriyeti Şangay İşbirliği Teşkilatı (SCO) Yerel Ekonomi ve Ticaret İşbirliği Gösteri Alanı İdari Komitesi İcra Yardımcı Direktörü Li Gang ve beraberindeki iş heyeti, ASKON Genel Merkezi'nde düzenlenen programla ağırlandı. ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Çin ile ticaretindeki açığın kapatılmasının önemine vurgu yaptı.

İki taraf arasında imzalanan işbirliği mutabakat zaptının, lojistik, ürün işleme, mal ticareti, hizmet dış kaynak kullanımı ve diğer projelerde işbirliği ve yatırımın sorunsuz olmasını sağlayacağını belirtti.

Çin-SCO Yerel Ekonomi ve Ticaret İşbirliği Gösteri Alanı İdari Komitesi İcra Yardımcı Direktörü Li Gang da anlaşma kapsamında yerleşmeyi amaçlayan işletmelere destek vereceklerini ve ticaret sürecini optimize ederek ticaret kolaylığını artıracaklarını söyledi.