adscode
adscode
adscode

Çinli Elektrikli Otomobil Üreticisi Türkiye'ye Yatırım Yapacak

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Skywell, Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım yapacak. Şirket yetkilileri Ankara'da Ulu Motor ile bir araya gelerek stratejik ortaklıklarını büyütme kararı aldı.

Çinli Elektrikli Otomobil Üreticisi Türkiye'ye Yatırım Yapacak

Çin menşeli otomobil ithalatına yönelik yapılan düzenlemenin ardından Skywell'in Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım yapacağı duyuruldu. Skywell yetkilileri, Ankara'da Ulu Motor ile bir araya gelerek mevcut stratejik ortaklıklarını global platformlarda büyütme kararı aldı.

Skywell'in kurucu başkanı Stephen Wong ve CEO Wu Longba ile Türkiye ve Avrupa Bölge Direktörü Chen Quanrong, Türkiye'ye yönelik yeni yatırımlarını ve piyasaya sunacakları yeni modelleri görüşmek amacıyla ziyarette bulundu.

Ankara'da gerçekleştirilen görüşmelerde Ulu Motor ve Ulubaşlar Grubu kurucu başkanı Nuri Ulubaş, Ulu Motor Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ziya Ulubaş, Skywell Europe & UK CEO'su Mahmut Ulubaş ve Skywell Ankara Yetkili Bayi Yönetim Kurulu Başkanı Cankay Çetinkaya da hazır bulundu. Toplantıda, Skywell'in Türkiye'deki bayilerinden biri olan Cankay Otomotiv, Skywell'in kurucu başkanı Stephen Wong tarafından plaketle ödüllendirildi. Skywell yetkilileri, Türkiye'de bir araç üretim hattı kurma ve yedek parça tedarik sistemini Türkiye'ye getirme planları yapıyor. Ayrıca, Türkiye'de bazı parçaların üretimini de gerçekleştirmeyi hedefliyor. Skywell Türkiye'ye yapacakları yatırımla birlikte vergiden muaf tutulacak. Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Çin menşeli otomobillerden yüzde 40 ek vergi alınması kararı alınmıştı. Ancak yatırım teşvik belgesi kapsamında gerçekleştirilen Çin menşeli oto ithalatı bu ek vergiden muaf olacak.

Skywell'in Türkiye'ye yapacağı yatırımın, ülkenin yeni enerji araç endüstrisi teknolojisini ve kapasitesini geliştirmesine katkı sağlaması bekleniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder