adscode
adscode
adscode

Çocukların Su Güvenliği İçin Alınması Gereken Önlemler

Doç. Dr. Mehmet Cihat Demir'in verdiği önemli tavsiyeler ile çocukların su boğulma vakalarını önlemek için alınması gereken önlemler

Çocukların Su Güvenliği İçin Alınması Gereken Önlemler

Doç. Dr. Mehmet Cihat Demir, su boğulma vakalarının artışına dikkat çekerek, çocukların su güvenliği için eğitim almalarının önemini vurguladı. Yüzme eğitiminin hayati bir beceri olduğunu belirten Demir, çocuklara mutlaka yüzme öğretilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, ebeveynlerin çocuklarını sürekli denetlemesi gerektiğini ve suya erişimi olmayan güvenli bir yerde tutmalarını tavsiye etti.

Su güvenliği için alınması gereken önlemler arasında çocukların suda dinlendirilmesi, onların suya ne zaman gireceği konusunda sınırlar belirlenmesi ve suyun içinde iken sürekli gözlem altında tutulmaları yer almaktadır. Ayrıca, havuzlarda dikkat edilmesi gereken noktaları da belirten Demir, havuz drenajının doğru şekilde takılmasının önemini vurguladı. Gök gürültüsü duyulduğunda suyun hemen terk edilmesi gerektiğini hatırlatan Demir, yıldırım tehlikesine karşı da uyarılarda bulundu. Ebeveynlerin yaşam desteğini bilmesinin hayati önem taşıdığını vurgulayan Demir, çocuklara sudayken can yeleği giymeleri gerektiğini söyledi.

Sonuç olarak, çocukların su güvenliği için alınacak önlemler ve eğitimlerin hayati önem taşıdığına vurgu yapan Demir, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder