adscode
adscode
adscode

Commerzbank Ekonomisti Tatha Ghose, Türk Lirası'ndaki İstikrarı Değerlendirdi

Commerzbank gelişen piyasa ekonomisti Tatha Ghose, Türk Lirası'nın TCMB'nin faiz artırımının ardından istikrarlı bir seyir izlediğini açıkladı.

Commerzbank Ekonomisti Tatha Ghose, Türk Lirası'ndaki İstikrarı Değerlendirdi

Commerzbank gelişen piyasa ekonomisti Tatha Ghose, Türk Lirası'nın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faizleri yükseltmesinin ardından istikrarlı bir seyir izlediğini belirtti. Ghose, enflasyonun haziran ayında beklenmedik şekilde düşüş gösterdiğini ve TCMB'nin döviz rezervlerindeki toparlanmaya işaret ettiğini söyledi. Ayrıca, ABD'deki verilerin Türk Lirası ve diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine destek olduğunu vurguladı. Ghose, belirsizliklerin devam ettiğini ancak dolar/TL tahminini yıl sonu için 35 seviyesinde tuttuklarını belirtti. Commerzbank'ın araştırma notuna göre, Türkiye'nin geleneksel ekonomi politikalarına bağlı kalacağının piyasaya güven verdiği ifade edildi.

Ghose, TCMB yönetiminin enflasyon konusundaki ılımlı beklentileri ve baz etkisiyle oluşacak yüzeysel yavaşlamanın fiyat artışlarına etki etmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Aksi takdirde, yeni bir güven krizi yaşanma riski olabileceğini belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder