adscode
adscode
adscode

CrowdStrike Sorunu Havaalanlarını, Süpermarketleri ve Bankaları Etkiledi

Windows işletim sistemi kullanan PC'lerde meydana gelen CrowdStrike sorunu hakkında bilgi veren haber metni.

CrowdStrike Sorunu Havaalanlarını, Süpermarketleri ve Bankaları Etkiledi

Windows işletim sistemi kullanan PC'lerde meydana gelen CrowdStrike sorunu, havaalanları, süpermarketler, bankalar ve medya kuruluşları gibi yerlerde sistemlerin iş görememesine sebep oluyor. Sorunun nedeninin Windows güncellemelerinden kaynaklandığı belirtiliyor. CrowdStrike Falcon sorunu, yani Windows mavi ekran hatası, bu siber güvenlik şirketinin hizmet verdiği kurumları etkilemektedir. CrowdStrike, bulut tabanlı yapay zeka endpoint güvenlik hizmeti sunan Amerika merkezli bir şirkettir.

Falcon Identity Threat Protection adlı sensörü, bu soruna neden olan Windows işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılan siber güvenlik çözümü programıdır. Sorunun çözümü için bilgisayarın güvenli modda ya da kurtarma ortamında yeniden başlatılması gerekmektedir. Ardından C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike dizininde bulunan belirli bir dosyanın adının değiştirilmesi gerekmektedir. Bu adımların tamamlanmasının ardından bilgisayar normal bir şekilde yeniden başlatılmalıdır.

CrowdStrike, 2011 yılında George Kurtz, Dmitri Alperovitch ve Gregg Marston tarafından kurulmuştur ve siber tehditlere karşı etkili bir mücadele sağlamayı hedeflemektedir.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder