adscode
adscode
adscode

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Görüşme sonrası bar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında ülke liderleriyle bir araya geldi. Görüşme sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile önemli konuları ele aldılar. Erdoğan, Putin ile yaptığı görüşmede barışçıl çözümlere vurgu yaptı ve Karadeniz Tahıl Koridoru konusunu ele aldıklarını belirtti. Bu görüşmenin sonucunda umut verici adımların atılabileceği ifade edildi. Ayrıca, Suriye ile ilgili yeni bir sürecin başlatılabileceği konuşuldu ve Türkiye'nin barışçıl çözümlere destek vereceği vurgulandı.

NATO'nun yeni Genel Sekreteri Mark Rutte ile de konuşan Erdoğan, Türkiye'nin NATO'daki sorunları aşma konusunda Rutte ile yakın işbirliği içinde olacaklarını belirtti. Son günlerde yükselen 3. Dünya Savaşı iddialarıyla ilgili olarak da Erdoğan, barışın önemine vurgu yaparak, küresel sistemi revize etmenin gerekliliğine dikkat çekti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder