Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde Öne Çıkan Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde yaptığı önemli açıklamalardan öne çıkan başlıklar yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde sürdürülebilir barış ve kalkınma arayışının önemine vurgu yaptı.

Uluslararası sistemin zorlu bir dönemden geçtiğini belirterek, terörizm, düzensiz göç, iklim değişikliği gibi konularda yaşanan zorluklara dikkat çekti. Özellikle Gazze'deki insanlık dışı saldırılara değinen Erdoğan, İsrail'in durdurulması ve kalıcı ateşkesin sağlanması gerektiğini belirtti. Türkiye olarak adaleti ve insani değerleri ön planda tutan bir diplomasi anlayışıyla uluslararası barış ve refah için çalıştıklarını ifade etti.

Bakmadan Geçmeyin