adscode
adscode
adscode

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya Türk İş Konseyi 10 uncu Kurultayı na katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya Türk İş Konseyi 10 uncu Kurultayı na katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya Türk İş Konseyi 10 uncu Kurultayı na katıldı

Dünya Türk İş Konseyi 10. Kurultayı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni bir çağın ayak sesleri giderek daha güçlü bir şekilde duyulmaya başlandı. Biz, Türkiye olarak tüm hesaplarımızı dünyanın önündeki bu müstakbel çağın lider ülkeleri arasında yer alma üzerine kuruyoruz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütme yolunda kat ettiğimiz her mesafe içerisi ve dışarıyla tüm iş dünyamıza da yeni nefestir. En azılı Türkiye düşmanları bile artık ülkemizi görmezden gelemiyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya Türk İş Konseyi 10'uncu Kurultayı'na katıldı
 

 
 

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Türk İş Konseyi (DTİK), Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türk ve Türkiye dostu diaspora temsilcilerini İstanbul'da bir araya getirdi. Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Dünya Türk İş Konseyi 10. Kurultayı'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya Türk İş Konseyi 10uncu Kurultayına katıldı

 

"ALINACAK KARARLARIN YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

Kurultayın, Türk Devletleri Teşkilatı 5 devlet tek diaspora umdesiyle toplanmış olmasını isabetli bulduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurultayda yapılacak konuşmaların, tartışmaların, alınacak kararların hepimiz için yeni bir dönemin başlangıcı olmasını temenni ediyorum. Türk Devletleri Teşkilatı ile Dünya Türk İş Konseyi arasında imzalanacak protokolün hayırlı olmasını diliyorum. Her iş gibi Türk Devleti Teşkilatı'nın siyasi gücünü ve etkinliğini artıracak olan hususların başında ekonomi alanında kat edeceği ilerleme geliyor. Dünya Türk İş Konseyi'nin yapılacak anlaşmayla teşkilatımızın adeta bir parçası haline gelecek olmasını çok önemli görüyorum. Ödüllerini takdim edeceğimiz diaspora temsilcilerini tebrik ediyorum. Buradaki güzel görüntünün verdiği mesajın dalga dalga tüm dünyaya yayılacağına yürekten inanıyorum. Bugün burada hem Anadolu'dan çıkıp dünyanın dört bir yanına dağılan Türk diasporasının hem Türk dünyasındaki kardeşlerimizin ve onların diasporasının hem de İslam dünyasından kardeşlerimizin temsilcileriyle bir aradayız. Sadece Türk diasporası dediğimiz diğer ülkelerde yaşayan çalışan eğitim gören Türkiye kökenli insanlarımızın sayısının 8 milyonu bulduğunu düşünürsek, üzerinde yükseldiğimiz zeminin önemini daha iyi anlayabiliriz. Buna Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkmenistan, Maceristan gibi türk Devletleri Teşkilatı üye ve gözlemci devletleri de dahil etmeliyiz. Böylece karşımızdaki resim çok daha anlamlı hale gelecektir. Batı Trakya gibi, Balkanlar gibi, Kafkaslardaki diğer kardeş topluluklar gibi soydaşlarımız ile İslam dünyasını ve onların diasporasını bu fotoğraftan ayrı tutamayız." dedi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin