adscode
adscode
adscode

Cumhurbaşkanı Erdoğan Enflasyon ve Ekonomiyle İlgili Değerlendirmelerde Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'dan dönüş yolunda enflasyon ve ekonomik durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Enflasyon ve Ekonomiyle İlgili Değerlendirmelerde Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'da gerçekleştirilen Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi kapsamındaki temasları sonrası dönüş yolunda uçakta, aralarında Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman'ın da bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, haziran ayı enflasyonunun beklentiler altında gelmesi ve yıllık enflasyonun 8 ayın ardından ilk kez gerilediğini belirtti.

Geçen sene yaşanan deprem etkisi ve olağanüstü koşullar nedeniyle dezenflasyon için öngörülen sürenin geçen sene Mayıs 2024'ten sonra başlayacağını vurgulayan Erdoğan, enflasyonda düşüş trendinin başladığını ve hızlanarak devam edeceğine inandıklarını söyledi.

Ayrıca, Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendiren Erdoğan, cari açığın problem olmaktan çıktığını, net rezervlerdeki iyileşmenin 80 milyar dolar civarında olduğunu ve risk priminin benzer ülkelere göre 10 kat daha hızlı düştüğünü ifade etti.

Ekonomide yaşanan olumlu gelişmelerin devam edeceğine olan inancını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun kalıcı olarak tek haneli rakamlara düşürülmesi ve vatandaşların refah seviyesinin artırılması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder