Cumhurbaşkanı Erdoğan Estonya Cumhurbaşkanı Karis ile ortak basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Estonya Cumhurbaşkanı Karis ile görüşmelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Estonya Cumhurbaşkanı Karis ile ortak basın toplantısı düzenledi. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümü vesilesiyle gerçekleşen bu buluşmada, Türkiye-Estonya ilişkilerinin geliştirilmesi ve iş birliğinin güçlendirilmesi kararlaştırıldı.

Ticaret hacminin artırılması, savunma sanayii iş birliğinin geliştirilmesi, dijital dönüşüm konularının paylaşımı ve Ukrayna'daki savaşın son bulması için diplomasinin önemi vurgulandı.

Ayrıca, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamın uluslararası hukuk çerçevesinde değerlendirilmesi ve barış için adımlar atılması gerektiği üzerinde duruldu.

Bakmadan Geçmeyin