adscode
adscode
adscode

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çağrısı: Mavi Vatanı Savunmaya Devam Edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin mavi vatanını koruma kararlılığını vurguladı ve İsrail'in Gazze'deki saldırılarına sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çağrısı: Mavi Vatanı Savunmaya Devam Edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin mavi vatanını koruma kararlılığını vurguladı. Erdoğan, "Biz devlet aklı olan bir milletiz. Bölgemizde hudutları halen netleşmemiş tek ülke İsrail'dir. İsrail artık tüm dünya için tehdit. Meşru bir devlet olarak değil terör örgütü gibi hareket eden ülke İsrail'dir. " dedi. Erdoğan, İsrail'in Gazze'de devam eden vahşi soykırımına sert tepki göstererek, "Gazze'de 300 gündür son derece vahşi soykırım yaşanıyor. İsrail güçleri 16 bini çocuk 40 bin Filistinli kardeşlerimizi kalleşçe şehit etti. 100 bin Filistinli kardeşimiz yaralandı. Küvezdeki bebeklere kurşun sıkacak kadar ileri gittiler. Gıda sırasında bekleyen insanları katledecek kadar alçaldılar. Cami, kilise ve okulları bombalayacak kadar gözlerini kararttılar. İsrail savaşın hukukunu bile yok saydı. Bu pervasızlık, bu hoyratlık, Batının sergilediği bu iki yüzlülüğün sonu korkarım ki çok kötü bitecektir. " ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ve Kıbrıs Türkleri'nin haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceklerini belirterek, "İsrailli yetkililerin küstah açıklamaları karşısında son 2 gündür siyasi parti gözetmeksizin milletimizin fertlerinin sergilediği dik ve dirayetli duruşu kıymetli duruşu belirtmek istiyorum. Bizim için zalimin de mazlumun da kimliğinin bir önemi yoktur. Türkiye tüm imkanlarıyla tüm kapasitesiyle elbette hiçbir ihtimali gözardı etmeden mazlum Filistin halkının yanındadır. Bu vicdanlı tavrını sonuna kadar koruyacaktır. " şeklinde konuştu. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder