adscode
adscode
adscode

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Temmuz Ayındaki Yoğun Diplomasi Programı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında farklı ülkelerde gerçekleştirilecek zirvelere katılacak ve önemli görüşmeler gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Temmuz Ayındaki Yoğun Diplomasi Programı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında yoğun bir diplomasi trafiği izleyecek.

3-4 Temmuz'da Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak olan Erdoğan, daha sonra 6 Temmuz'da Azerbaycan'ın Şuşa kentinde gerçekleştirilecek Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'ne iştirak edecek.

Ardından 9-11 Temmuz tarihlerinde ABD'nin başkenti Washington DC'de düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayındaki zirvelerde mevkidaşlarıyla birçok ikili görüşme gerçekleştirecek.

Uluslararası teşkilatlar kapsamındaki işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan Erdoğan, zirvelerde Gazze sorununu da önemli bir gündem maddesi olarak ele alacak.

Rusya-Ukrayna savaşı, terörle mücadelede işbirliği ve ekonomik ticari işbirliği konularının da ele alınacağı zirvelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin dış politikasını güçlendirmek ve uluslararası ilişkileri daha da ileriye taşımak için önemli adımlar atmayı hedefliyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder