adscode
adscode
adscode

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi Sonrası Yurda Döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi sonrası ülkeye dönüş yolculuğunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi Sonrası Yurda Döndü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi sonrası yurda dönüş yolculuğunda ÜLKE TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk ve diğer basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, NATO'nun 75. kuruluş yıl dönümü törenlerine katıldıklarını ve zirvenin ittifakın birlik ve insicamının sergilenmesi noktasında faydalı olduğunu belirtti. Zirve kapsamında alınan kararları basın toplantısında detaylı bir şekilde paylaştığını ifade etti.

Erdoğan, Türkiye'nin NATO ile kurduğu münasebetin adil ve dengeli olup olmadığına dair soruya, terörle mücadele konusunda NATO'nun henüz netice alamadığına dikkat çekerek Almanya, Fransa ve İngiltere'nin terörle mücadele konusunda Türkiye'yi yalnız bıraktığını ve hatta teröristlere destek verdiğini söyledi.

Ayrıca Almanya ile yaşanan Akkuyu Nükleer Santrali türbinleri sorununu da eleştiren Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'a bu konudaki sıkıntıları ilettiğini belirtti. Gelişmeleri takip edeceklerini vurguladı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder