Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'deki durumu ele aldığı konuşmasında uluslararası adalet ve terörle mücadele konularına vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde Konuştu

Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek uluslararası sistemin adaletsizliğini eleştirdi. Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak uluslararası toplumun bu konuda daha etkin bir tutum sergilemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca terörle mücadele konusunda Türkiye'nin kararlılığını vurgulayarak, uluslararası iş birliğinin terörle mücadelede önemine dikkat çekti. Erdoğan, Türkiye'nin Asya ile ilişkilerini güçlendirmeyi hedeflediğini ve Şanghay İşbirliği Teşkilatı ile iş birliğini sürdüreceğini ifade etti.

Bakmadan Geçmeyin