Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı ile Telefon Görüşmesi Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile Türkiye-Somali ilişkileri hakkında görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı ile Telefon Görüşmesi Yaptı

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ile Somali ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Somali’nin toprak bütünlüğü ile birliğine verdiği önemi vurguladı.

Ayrıca, Somali’nin terörle mücadelesine verilen desteğin devam edeceğini ve Somali ile Etiyopya arasındaki ihtilafın çözümü için Türkiye’nin arabuluculuk faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürdüğünü ifade etti. Erdoğan, enerji ve savunma alanında da iş birliğinin artarak süreceğini belirtti. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Somali’de görev yapmasını öngören tezkerenin TBMM'den geçtiği duyuruldu.