adscode
adscode
adscode

Cumhurbaşkanı Erdoğan Washington'da NATO Zirvesinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Washington'da temaslarına devam ediyor. Görüşmeler ve toplantılar hakkında detaylar haberde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Washington'da NATO Zirvesinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington DC'de NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde bulunuyor.

Zirve kapsamında Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya gelen Erdoğan, barışa zemin oluşturmak adına Türkiye'nin arabuluculuk girişimlerine hazır olduğunu belirtti. Ayrıca, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin yeniden canlandırılması için çalışmalar başlatıldığı duyuruldu.

Zelenskiy, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve Türkiye ile gıda güvenliği ve seyrüsefer özgürlüğü odaklı bir konferans düzenlemeye hazırlandıklarını açıkladı. Erdoğan ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve İngiltere Başbakanı Starmer ile de görüşmeler gerçekleştirdi. Macron ile İsrail'in ateşkes konusunda teşvik edilmesinin bölgesel ve küresel barışa katkı sağlayacağını vurguladı. Starmer ile de çeşitli konuları ele aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temasları devam ederken, liderlerle yapılan sohbetler ve toplantılar da zirvenin önemli gündem maddelerinden biri oldu.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder