adscode
adscode
adscode

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir savaş planı yürütüldüğünü görüyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail vasıtasıyla yeni bir paylaşım savaşının planının yürütüldüğünü görüyor, tedbirlerimizi buna göre alıyoruz. Herkes şunu çok iyi anlasın. Türkiye büyük bir ülkedir. Birikimi ile tecrübeli bir de

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir savaş planı yürütüldüğünü görüyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde AK Parti "Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programında konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Kongre sürecimiz öncesinde bize rehberlik edecek bilgi havuzunu hazırlamış bulunmaktayız. "Türkiye Buluşmaları' AK Parti'nin milletimizin kalbindeki sarsılmaz yerini bir kez daha teyit etmiştir. Vatandaşımız ilk sırada partimizi görüyor. Ekonomideki zorlukların üstesinden bizim geleceğimize, ülkemizin güvenliğini ve huzurunu bizim sağlayacağımıza inanıyor. Bir başka ifade ile vatandaşlarımız muhalefet aktörlerine güvenmiyor. Daha doğrusu onlardan kendilerine hayır geleceğine inanmıyor. Zaman zaman serzenişte bulunsa da insanımız AK Parti ve Cumhur İttifakı'na güveniyor. 

"ZAFİYET GÖSTERMEDİK"

Burada şunu açık açık söylemek istiyorum. AK Parti olarak bize verilen bu desteğin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. 

AK Parti'ye gönül veren kardeşlerimiz bizden beklentilerinin gayet farkındayız. Bu beklentileri karşılamak noktasında en ufak bir zafiyet göstermedik.

8. olağan kongremiz milletimizin partimizden beklentilerinin hayata geçirildiği ana zemin olacaktır. Davamızın çilesini çekmiş emektarların tecrübelerini dışlamadan, yeni isimlerle kadrolarımızı takviye edeceğiz. Türkiye buluşmaları milletle kucaklaşma hamlemizin ilk adımıydı. Bunu 12 Ekim'de başlayacak kongrelerimizle birlikte tüm Türkiye'ye taşıyacağız. Türkiye'nin en büyük ailesiyiz. Biz çıkar birliği yapmış bir hareket değil, yol ve dava arkadaşlığı yapmış bir siyasi partiyiz. Bizden öncekilerden devraldığımız bu hizmet kervanı aynı şekilde devam edecektir. Öfke diline asla izin vermeyecek, gönüller fethederek yolumuzda ilerleyeceğiz.

"İSRAİL'E EKONOMİK TEDBİR UYGULAYAN YENGANE DEVLETİZ"

Son 1 yıldır bölgemizde çok kanlı çatışmalar yaşanıyor. İsrail'in Gazze halkına soykırımı birinci yılını tamamlamak üzere. 17 binden fazla çocuğu, yaşlıyı, kadını, sivili alçakça şehit ettiler. 50 bine yakın masum insan katledildi. Uluslararası hukuk, savaş hukuku, insana dair ne kadar değer varsa ayaklar altına alındı. İşlenmedik suç, işlenmedik barbarlık kalmadı. Ne yaparlarsa yapsınlar Gazze halkının direniş zeminin kıramadılar. Kendilerini buradan bir kez daha selamlıyoruz. Filistin'in gençlerimize muhabbetlimizi gönderiyoruz. Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. İsrail'e karşı ekonomik tedbir uygulayan yegane devlet biziz. Gazze'ye miktar olarak en çok yardım gönderen ülke biziz. Filistin halkının haykıran sesi biziz. İlk gün nerede duruyorsak, bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. İlk gün neyi savunuyorsak, bugün de aynı değerleri savunuyoruz.