Cumhurbaşkanı Yılmaz Türk Devletleri Zirvesinde Konuştu

Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz, Türk Devletleri Zirve Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. İkili ilişkilerden enerji projelerine kadar birçok konuya değinen Yılmaz, bölgesel ve küresel problemlere dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Yılmaz Türk Devletleri Zirvesinde Konuştu

Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz, Azerbaycan’ın Şuşa kentinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirve Toplantısı'nda, Türk Devletleri arasındaki ikili ilişkilere, bölgesel ve küresel problemlere dikkat çekti. Türk Devletleri Teşkilatı’nın önemine vurgu yapan Yılmaz, Türk dünyasının birlik ve beraberliğinin en güçlü dayanaklarından biri olduğunu belirtti. Ayrıca, Karabağ'ın Azerbaycan'a ait olduğunu ve daima Azerbaycan kalacağını vurguladı. Enerji projelerinin önemine de değinen Yılmaz, Türk Devletlerinin bu alandaki rolünü vurguladı ve bölgesel işbirliğinin artması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, BM İklim Değişikliği 31'inci Taraflar Konferansı’na ev sahipliği için adaylık duyurulduğunu belirtti. Yılmaz, bölgedeki çatışmalar ve krizler hakkında da önemli açıklamalarda bulunarak, barışın tesis edilmesi için çaba harcanması gerektiğini vurguladı.