adscode
adscode
adscode

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleşen Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında enflasyon ve ekonomideki gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti. Toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve diğer yetkililer hazır bulundu. Enflasyonun öncelikli gündem maddesi olduğu toplantıda, ekonomideki gelişmeler detaylı bir şekilde ele alındı. Önceki toplantıda dezenflasyon sürecinin başlayacağı ifade edilmişti ve bu sürecin devam edip etmediği üzerinde duruldu.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, 2024-2026 dönemini içeren OVP'de öngörülen yapısal reformlarda gelinen aşama ile 2025-2027 dönemini kapsayan OVP'nin hazırlık sürecinin değerlendirildiği belirtildi. Ayrıca, Türk lirasına ilginin artmasının dezenflasyon sürecine pozitif katkı sağladığı vurgulandı. İklim değişikliğinin etkileri ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için önlemler alınması gerektiği üzerinde duruldu.

Ayrıca, eğitim-istihdam-üretim ilişkisinin güçlendirilmesi ve işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli istihdamın tespiti konularında yapılan çalışmalar ele alındı.

Son dönemde uygulamaya konulan kamuda tasarruf ve verimliliği artırmaya yönelik tedbirler ile vergide adaletin güçlendirilmesini sağlayacak düzenlemelerin mali disiplini iyileştireceği belirtildi. Programın nihai amacının sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümeye ulaşmak olduğu vurgulandı.

Toplantıda ayrıca, gençler ve kadınlar başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini kapsayan kalkınma odaklı politikalarla istihdam sağlamaya devam edileceği ifade edildi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder