adscode
adscode
adscode

Çumra'da Çiftçiler Kenevir Üretimine Başladı

Çumra ilçesinde çiftçilerin kurduğu kooperatif, Tarım ve Orman Bakanlığından izin alarak kenevir ekimine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 19 ilde yapılan kenevir ekimi, Konya'da da gerçekleştirildi.

Çumra'da Çiftçiler Kenevir Üretimine Başladı

Çumra'nın çiftçileri, kooperatif kurarak kenevir ekimine başladı. Konya'da 80 yıl aradan sonra kenevir üretimine tekrar başlanması, bölgedeki çiftçileri heyecanlandırdı. Su sorununa dikkat çeken kooperatif başkanı Mahmut Şenyüz, "Su sorunuyla baş etmek için bu yola başvurduk. Şimdi başarının tadını çıkarıyoruz" dedi. Kooperatif, Tarım Bakanlığının desteğiyle kenevir ekimini gerçekleştirdi. Başkan Şenyüz, "Kenevirin su tüketimi az olduğu için tercih ettik. İlerleyen dönemde Konya'nın tamamına yaymayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı. Kenevirin farklı alanlarda kullanılacağını belirten kooperatif başkan yardımcısı Mustafa Özaydın da, "Sanayicilerin ilgisini çekiyoruz. Kenevirin sapından ev yapımı gibi farklı projeler hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu. Çumra'da kenevir ekimiyle ilgili yapılan bu çalışmalar, çiftçilere yeni bir gelir kaynağı sağlayacak gibi görünüyor.

Kooperatif üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Tarım Bakanlığına teşekkürlerini ileterek, kenevir ekiminde başarılı olacaklarına inandıklarını belirttiler.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin