adscode
adscode
adscode

Davutoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan la arasında geçen son konuşmayı açıkladı Yanlış olduğunu ifade ettim

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasında geçen son konuşmayı paylaştı

Davutoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan la arasında geçen son konuşmayı açıkladı Yanlış olduğunu ifade ettim

Davutoğlu, Erdoğan'la en son tekrar edilen İstanbul seçimleri sonrası konuştuklarını belirterek " İstanbul'da ikinci seçimi tekrar yapmaz diye düşünürdüm. Rasyonel siyasi aktörün, Erdoğan tecrübesinde birisinin yapmaması gereken büyük hataydı. Kendisiyle son telefon konuşmamız oldu, yanlış olduğunu ifade ettim kendilerine" dedi.

 Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kübra Par'ın Açık ve Net programında gazeteciler Nagehan Alçı, Kemal Öztürk ve Faruk Aksoy tarafından sorulan soruları yanıtladı. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan'la arasında geçen son konuşmayı paylaşan Davutoğlu, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Davutoğlu konuyla ilgili "Çoklu aday masada değil. Şu anda masada olan tek aday. Ama olabilir diyorum. Çoklu adayın olmasını tercih etmeyiz. Ama iktidar cehanı oyunu başka alana kaydırırsa biz her ihtimali düşünürüz. Tekrar ediyorum; hedefimiz tek adaydır. Oyun planımızda tek aday vardır. İkili, üçlü adtay konuşmadık hiçbir zaman. Cumhurbaşkanı adayını hep tek aday konuştuk.

Benim söylediğim ilkesel bir şey; siyaset esnek alanları kapatmama sanatıdır. Karşı tarafın hamlelerini görürsünüz, diyelim şu veya bu, Öcalan'la mektup getirme hamlesini düşünebiliyor muydunuz? Bu kadar muhalefeti güya teröre destek vermekle suçlayan Erdoğan ve Bahçeli'nin İmralı'dan mektup getireceğini düşünür müydünüz? Bana bile sorsanız İstanbul'da ikinci seçimi tekrar yapmaz diye düşünürdüm. Rasyonel siyasi aktörün, Erdoğan tecrübesinde birisinin yapmaması gereken büyük hataydı. Kendisiyle son telefon konuşmamız oldu, yanlış olduğunu ifade ettim kendilerine" ifadelerini kullandı.

2019 Yerel Seçimlerinde İstanbul'da seçimi Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım'a karşı kazanmıştı. Seçim sonuçlarına AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi itirazda bulunurken Yüksek Seçim Kurulu, "kamu görevlisi olmayan sandık kurulu başkan ve üyelerinin seçimde görevlendirilmesi" gerekçesiyle, 6 Mayıs 2019 tarihinde 4'e karşı 7 oyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimini iptal etmişti. Tekrar edilen seçimleri ise İmamoğlu 800 bin oy farkla tekrar kazanmıştı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder