adscode
adscode
adscode

Dehşet verici saldırı Papua Yeni Gine'de!

Çete tarafından düzenlenen saldırıda 26 kişi öldü, 8 kişi kayboldu. BM, olayın arazi anlaşmazlığından kaynaklandığını belirtti.

Dehşet verici saldırı Papua Yeni Gine'de!

Güney Pasifik’teki ada ülkesi Papua Yeni Gine’nin kuzeyindeki Doğu Sepik eyaletinin Angoram bölgesinde yer alan 3 köye bir çete tarafından baskın düzenlendi. Polis açıklamasına göre, 16-18 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen saldırılarda 16'sı çocuk 26 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi ise hala kayıp. Doğu Sepik eyaleti polis amiri James Baugen, bölgeye ulaştıklarında yaşanan dehşeti anlattı. Köylerdeki evlerin tamamının yakıldığını ve hayatta kalan köylülerin polis karakoluna sığındığını belirtti. Saldırganların kaçtığını ve henüz kimseyi yakalayamadıklarını söyledi. Dünya Vizyonu yardım kuruluşunun ülke direktörü Chris Jensen, can kayıplarını doğrulayarak, 51 ailenin yerinden edildiğini açıkladı. Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk de olaya ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Türk, arazi anlaşmazlığından kaynaklanan şiddet olayının şok edici olduğunu belirtti ve yetkilileri sorunu çözmek için topluluklarla birlikte çalışmaya çağırdı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder