adscode
adscode
adscode

Demirağ OSB'nin Ürettiği Sandviç Paneller Yurt Dışında İlgi Görüyor

Demirağ OSB tarafından üretilen metal kaplamalı sandviç paneller, yurt dışında adından söz ettiriyor. Fabrika, Türk cumhuriyetleri, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Avrupa'ya ürün ihraç ediyor.

Demirağ OSB'nin Ürettiği Sandviç Paneller Yurt Dışında İlgi Görüyor

2021 yılında Cumhurbaşkanlığı kararı ile Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alınan Demirağ OSB, mart ayından bu yana üretim yapmaya başladı. Fabrika Müdürü Okan Öztürk, 2023 yılında inşaatlarına başladıkları fabrikanın 2024 yılında üretime geçtiğini belirtti.

40 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren fabrikada şu anda 39 personelin çalıştığını söyleyen Öztürk, metal kaplamalı sandviç panel üretimine odaklandıklarını ve günlük yaklaşık 15 bin metrekare üretim yaptıklarını açıkladı.

Öztürk, Türk cumhuriyetleri, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Avrupa'ya ihraç ettikleri ürünler arasında çatı paneli, gizli vidalı cephe paneli, soğuk oda paneli ve dıştan vidalı cephe paneli gibi ürünlerin bulunduğunu belirtti.

Fabrikanın hedeflerinden birisinin Türkiye'deki sayılı sandviç panel üreticileri arasına girmek olduğunu vurgulayan Öztürk, üretim kapasitelerinin yaklaşık yüzde 40'ını ihraç etmeyi planladıklarını söyledi.

Fabrika olarak yurt dışındaki bağlantılarını aktifleştirmeye çalıştıklarını dile getiren Öztürk, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Bahreyn, Mısır, Libya, Cezayir, Fas, Senegal, Mali, Sırbistan, Karadağ, Bosna Hersek, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna ve Arnavutluk gibi ülkelerle olumlu görüşmeler yaptıklarını belirtti. Öztürk, yakın zamanda bu ülkelere de sandviç panel ihraç edeceklerini açıkladı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder