adscode
adscode
adscode

Demokrat Parti İçindeki Gerilim Artıyor

Demokrat Parti'de Biden'ın istifası talepleri yükseliyor

Demokrat Parti İçindeki Gerilim Artıyor

Musk, bir X kullanıcısının Amerikan gazetesi New York Times'da (NYT) yayımlanan "Amerika'nın bir başkana ihtiyacı var mı?" başlıklı köşe yazısına cevap verdi. X'ın CEO'su paylaşımında "Gerçek bir soru. Zira çok açık şekilde bir süredir başkanımız yok" ifadelerini kullandı.

Ross Douthat tarafından kaleme alınan NYT'deki yazıda, 81 yaşındaki ABD Başkanı Joe Biden'ın çekilmesi gerektiği savunularak, "Biden'ın başka bir adayla değiştirilmesi gerekiyor çünkü 4 yıl boyunca Beyaz Saray'da yaşlanmış bir başkanın görev yapması son derece tehlikeli olacaktır" dendi.

Biden'ın münazaradaki zayıf performansının "jet lagden" kaynaklandığını savunmasıyla başlayan tartışmalar, Demokrat Parti içindeki gerilimi artırmaya devam ediyor.

Üst düzey Demokrat Partililer, Biden'ın yarıştan çekilmesi gerektiğini savunurken, birçok isim ise ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in aday olmasını destekliyor. Bağışlar da Biden'ın adaylık meselesinden etkileniyor.

Abigail Disney ve Gideon Stein gibi isimler, Biden yerine Harris yarışana dek Demokrat Parti'ye olan finansal desteklerini askıya aldıklarını açıkladılar. Netflix'in kurucu ortağı Reed Hastings de Biden'a istifasını çağrısı yaparak partinin seçimlerde kaybedeceğini dile getirdi. Demokrat Parti içindeki bu gerilim, seçimlere doğru giderken partinin geleceği konusunda belirsizlikleri de beraberinde getiriyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder