adscode
adscode
adscode

Denizaltı Şirketi, Keşfe Hazırlanıyor

Blue Marble Exploration adlı denizaltı şirketi, keşif gezisi için hazırlıklara başladı. Dean's Blue Hole'un sularını keşfetmeye hazırlanan ekip, beklenmedik sürprizlerle karşılaşabilir.

Denizaltı Şirketi, Keşfe Hazırlanıyor

Guillermo Söhnlein, 58 yaşında, OceanGate'i 2009 yılında Stockton Rush ile birlikte kurdu. Ancak daha sonra şirketten ayrılarak Blue Marble Exploration adında başka bir sualtı keşif şirketi kurdu. Şimdi ise gözlerini daha önce keşfedilmemiş 663 metrelik bir obruğa dikti. Bahamalar'da bulunan Dean's Blue Hole, henüz keşfedilmemiş sularla çevrili ve şirket tarafından "adeta keşfediliyor" olarak tanımlanıyor. Buraya yapılacak ilk insanlı dalgıç dalışı, beklenmedik sürprizlerle dolu olabilir. Blue Marble Exploration'ın web sitesinde, Dean's Blue Hole'un yerel halk tarafından cehenneme açılan bir kapı olarak kabul edildiği belirtiliyor. Ancak şirket, bu keşif gezisine cesaret edenleri, "beklenmeyeni beklemeye" teşvik ediyor. Gezi için henüz maliyet açıklanmamış olsa da, Oceangate'in Titanik enkazını görmek için talep ettiği 250. 000 $'a benzer bir maliyet olabileceği tahmin ediliyor. Ekip, sualtı derinliklerinde bilinmeyen bulgular elde etmeyi hedefliyor ve zorlu koşullara göğüs germeye hazırlanıyor.

Denizaltı şirketi, geçen yıl yaşanan patlamaya rağmen planlarını değiştirmemiş ve obruğa yapılacak dalışın sınıflandırılmış dalgıçlarla gerçekleştirileceğini belirtmiştir. Bu keşif gezisi, cesur ve eğitimli profesyonellerin katılacağı bir maceraya dönüşmeye aday.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder