adscode
adscode
adscode

Denizbank'tan Siber Güvenlik Sorunu Açıklaması

Denizbank, global çapta CrowdStrike’ı kullanan kurumların etkilendiği sorun hakkında açıklama yaptı.

Denizbank'tan Siber Güvenlik Sorunu Açıklaması

Denizbank, global çapta CrowdStrike’ı kullanan tüm kurumları etkileyen sorun hakkında açıklama yaptı. Bankanın sistemlerinde yaşanan kesintilerin giderilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Microsoft ile entegre çalışan siber güvenlik ürünü CrowdStrike’ın kullanıldığı belirtilen açıklamada, dünya genelinde ve Türkiye’de birçok kuruluşun etkilendiği vurgulandı. Sorunun, yazılımın son sürümünde yaşanan hata nedeniyle meydana geldiği ifade edildi.

Bankanın bilgi güvenliğine verdiği önem doğrultusunda ilgili versiyonu kullandığı belirtilirken, aksaklığın giderilmesi için çalışmaların devam ettiği aktarıldı. Bankanın, şubeler ve diğer dijital kanallar aracılığıyla hizmetlerine en kısa sürede eksiksiz erişim imkanı sağlamak için çaba gösterdiği belirtildi. Aksaklığın giderilmesinin ardından, şubelerin ve Genel Müdürlüğünün son işlem gerçekleşene kadar açık kalacağı açıklandı. Bankanın bu sorundan dolayı özür dilediği ve önlemlerin alındığı ifade edilen açıklamada, kamuoyuna saygıyla duyuruldu.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder