adscode
adscode
adscode

Denizli'de Kaza Sonrası Organ Bağışı Hayat Kurtardı

Denizli'de meydana gelen kaza sonrası organ bağışıyla bir hastaya umut olan aileye teşekkür

Denizli'de Kaza Sonrası Organ Bağışı Hayat Kurtardı

Denizli'de 13 Temmuz tarihinde meydana gelen kaza sonrasında yaşamını yitiren Oktay Burkay'ın eşi Emine Burkay'ın organ bağışıyla bir hastaya umut olduğu açıklandı.

Kaza, Yeni Mahalle'de gerçekleşti ve plakasız sepetli motosikletin dere yatağına uçması sonucu Oktay Burkay hayatını kaybetti, eşi Emine Burkay ise ağır yaralandı. Denizli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Emine Burkay'ın beyin ölümü gerçekleşti ve ailesi vasiyeti üzerine organlarını bağışladı. İzmir'den gelen ekip tarafından alınan karaciğer, İzmir'de bir hastaya nakledildi.

Emine Burkay'ın böbrek hastası olduğu ve daha önce babasından aldığı böbrek sayesinde sağlığına kavuştuğu ancak tekrar eden hastalık nedeniyle diyalize başladığı belirtildi. Eşi Oktay Burkay'ın da benzer bir şekilde babasından böbrek aldığı ve organ nakliyle hayata tutunduğu bilgisi paylaşıldı. Denizli İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Berna Öztürk, Emine Burkay'ın ailesine baş sağlığı dileyerek organ bağışında bulundukları için teşekkür etti. Öztürk, organ bağışı konusunda farkındalığı yüksek bir aile olduklarını belirterek vatandaşları organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin