Deprem bölgesinde bulunup Proteo adı verilen köpek TBB nin yeni bekçisi

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan avukatlarla Malatya da inceleme yaparken peşlerine takılan 2 aylık yavru köpeği sahiplendi

Deprem bölgesinde bulunup Proteo adı verilen köpek TBB nin yeni bekçisi

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, avukatlarla Malatya'da inceleme yaparken peşlerine takılan 2 aylık yavru köpeği  sahiplendi. Sağkan, Ankara'ya getirdiği köpeğe, deprem bölgesinde görev yaparken ölen Meksikalı ekibin arama kurtarma köpeği 'Proteo'nun ismini verdi. Sağkan, "Proteo, artık TBB'nin bekçisi" dedi.

TBB Başkanı Erinç Sağkan, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'da avuklarla inceleme yaptı. Sağkan, TBB heyeti ile birlikte bölgedeki incelemeleri sırasında peşlerine takılan 2 aylık köpeği, sahibinin bulunamaması üzerine sahiplendi. Sağkan, makam aracıyla köpeği Ankara'ya getirdi. Sağkan, Meksika'dan gelen ve Adıyaman'da görev yapan ekipte yaşlılığa bağlı sorunları nedeniyle ölen arama kurtarma köpeği 'Proteo'nun ismini verdi. Proteo, veteriner kliniğinde 1 hafta süren tedavisinin ardından TBB'ye getirildi.

Bakmadan Geçmeyin