adscode
adscode
adscode

Deprem bölgesinde Karadeniz fıkralarını aratmayan olay

Gaziantepin İslahiye ilçesinde 3 katlı apartmanda yaşayan Sadık Yıldız fıkraları aratmayan bir olay yaşadı

Deprem bölgesinde Karadeniz fıkralarını aratmayan olay

AFAD kriz Masası'na adresteki yanlışlık nedeniyle başvuran Yıldız'ın dilekçesi yanlış anlaşıldı. İnceleme yapmak için binaya gelen ve evde kimseyi bulamayan ekipler, evin önündeki çadırları görünce daha önceden "az hasarlı" olarak kaydedilen binaya "ağır hasarlı" raporu verdi. Defalarca olumsuz cevap alan aile, evleri yıkılmadan yanlışın düzeltilmesini istiyor.

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Gaziantep'te binlerce yapı için acil yıkım kararı verilirken, yaraları sarma çalışmaları devam ediyor. İlçede ağır hasarlı binaların yıkımları devam ederken, Şehit Osman Göğebakan Sokağı'ndaki 3 katlı Yıldız Apartmanı'nda oturan Sadık Yıldız'ın başına gelen olay, Karadeniz fıkralarını aratmadı. Deprem sonrasında 'az hasarlı' gözüken evin bulunduğu adresteki yanlışın düzeltilmesi için AFAD kriz merkezine müracaat etti. Burada derdini anlatmaya çalışan Sadık Yıldız, yanlış anlaşıldı. Evindeki hasara itiraz ettiği düşünülen Sadık Yıldız'a bir dilekçe örneği verilerek, imzalattırıldı. Dilekçenin işleme alınmasının ardından yapı denetim uzmanları eve gelerek inceleme yapmak istedi. Habersiz adrese gelen ekipler, evde kimseyi bulamadı. Evin önündeki çadırları da gören ekipler, dışarıdan yaptıkları incelemenin ardından eve "ağır hasarlı" raporu verdi. Bunun üzerine defalarca kez AFAD'a ve ilgili kurumlara başvuran Yıldız ailesi, girişimlerinden bir netice alamadı. Sistemde apartmanın bir müddet sonra ‘ağır hasarlı' gözüktüğünü ileri süren bina sahibi Sadık Yıldız'ın oğlu Muhsin Yıldız, itiraz dilekçesi hazırlayıp, ilgili kurumlara durumu bildirdi. Hazırlanan dilekçelere rağmen bir sonuç elde edemeyen Yıldız ailesi, 2 sefer ise Sulh Hukuk Mahkmesine dilekçe verdi. Her seferinde mahkemeden de ret cevabı alan aile, bir an önce hatanın düzeltilmesini istiyor.

Doğru düzgün bakmadan ağır hasar verip gidiyorlar”

Son olarak idari mahkemesine başvuran bina sakini Muhsin Yıldız, başlarından geçen olayı şöyle anlattı:

“Binamız ilk tespitlerde az hasarlı olarak görünüyordu. Daha sonra Babam Sadık Yıldız adres düzeltmek için kaymakamlığa dilekçe verdi. Bu dilekçe hasar itirazı olarak kabul ediliyor. Buraya gelip bakıyorlar, ama evimize doğru düzgün bakmadan ağır hasarlı raporu verip gidiyorlar. Bu sırada biz evde değildik. Annemler rahatsız olduğu için Gaziantep'telerdi, bende hayvancılıkla uğraştığım için köydeydim. Evde bulunmadığımız sırada gelmişler. Habersiz gelinmiş. Çok önemsememişler. Burada 'az hasarlı, ağır hasar ya da orta hasar istiyorlar galiba' gibi konuşmuşlar. Sonra da gitmişler. Hatanın düzeltilmesi için defalarca kez AFAD, kaymakamlık, Çevre Şehircilik il Müdürlüğüne gittik muhatap bulamadık. İtiraz dilekçelerimizi verdik. 2 defa Sulh Hukuk Mahkemesine dilekçelerimizi verdik ama Perşembe günü müracaat ettik Cuma günü ret cevabı aldık, Pazartesi günü müracaat ettik Salı günü ret cevabı aldık. Direk dosyayı kabul etmediler. Şimdi ise İdari Mahkemesine başvurduk."

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder