adscode
adscode
adscode

Depremden 1 gece önce çektikleri video olay oldu Herkes İbrahimi haklı buldu

Türkiyede geçtiğimiz 6 Şubatta yaşanan büyük deprem pek çok kişiyi alternatif barınma arayışına iterken Burçak İbrahim Yakutun YouTubeda Seyyarhane adlı kanallarında depremden 1 gün önce

Depremden 1 gece önce çektikleri video olay oldu Herkes İbrahimi haklı buldu

Türkiye'de geçtiğimiz 6 Şubat'ta yaşanan büyük deprem pek çok kişiyi alternatif barınma arayışına iterken, Burçak-İbrahim Yakut'un YouTube'da 'Seyyarhane' adlı kanallarında depremden 1 gün önce yayınladıkları video gündem oldu. "Hâlâ o videonun şokundayız" diyen çift, neler yaşandığını anlatıp önemli bir tavsiyede bulundu.

Burçak-İbrahim Yakut ilk yaptıkları karavanlarıyla 9 ayda 60 şehir gezerek oldukça kapsamlı bir Türkiye turu yaptı. Çift, karavanla gezerken doğayı keşfedip büyülenip duygularını doruklarda yaşayanlardan. Yolda karşılaştıkları herkes sayesinde hayatı tanıyıp her gün yeni bir öğretiyle yollarına devam eden Yakut çifti, karavanın da bu nedenle bir okul olduğu kanaatinde. Şimdiki hayatları ise şehirdekine kıyasla daha sakin, koşturmacasız ve içinde bulundukları ana odaklı akıyor.

İlk karavanları Minerva’N ile şehir şehir gezerek, "Ülkemizde nasıl güzel yerler varmış da gerek çalışma hayatı gerek maddi koşullar dolayısıyla mahrum kalmışız diyorduk" diyen Burçak-İbrahim Yakut, sonrasında böylesi bir hayatı kendileri için bir yaşam biçimine dönüştürdü ve Türkiye turlarının sonunda artık betondan bir binaya dönemeyeceklerine karar verdi.

'HÂLÂ O VİDEONUN ETKİSİNDEYİZ'

Tam zamanlı karavan yaşamında herhangi bir doldur-boşalt istasyonlarının olmayacağını göz önünde bulundurarak kendilerine tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, ev konforunu aratmayacak daha büyük bir karavan yapmak isteyince ortaya 'Aşiyan' adını verdikleri karavanları çıktı. "Elbette betona mahkûm yaşamak istemiyorsak bunu başka türlü de şekillendirebilirdik, bir köy evi gibi’ diyen çift, “Fakat artık karavan ve mobilize hayat o kadar iliklerimize işlemişti ki bu yaşam biçiminden kopamadık. Ne olduğu hiç fark etmez, herhangi bir durumda evimizin anahtarı o kontağı çevirecek” bilgisini paylaştı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin