adscode
adscode
adscode

Deutsche Bank Araştırma Müdürü Türkiye'ye İlişkin Öngörülerini Paylaştı

Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Hans-Christian Wietoska, Türkiye'nin makroekonomi politikalarındaki değişimi ve yatırımcılara ilişkin görüşlerini paylaştı.

Deutsche Bank Araştırma Müdürü Türkiye'ye İlişkin Öngörülerini Paylaştı

Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Hans-Christian Wietoska, Türkiye'nin makroekonomi politikalarındaki değişimi ve yatırımcılarına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Wietoska, Türkiye'nin geçen yıldan bu yana makroekonomi politikalarında önemli adımlar attığını belirterek, bu değişimin yerel seçimlerde de devam etmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yerel seçimler öncesinde faiz artışıyla piyasalara güçlü bir mesaj verdiğini ve olumlu bir adım attığını ifade etti. Wietoska, Türkiye'nin önünde bazı zorluklar bulunduğunu ancak bu sorunların üstesinden gelebilecek potansiyele sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, son aylarda Türkiye'ye ilişkin algının olumlu olduğunu ve uluslararası rezervlerin arttığını söyledi.

Enflasyonun zirveye ulaştığını ve düşmeye başladığını belirten Wietoska, enflasyonun yıl sonuna kadar %40'a gerileyeceğini öngördüklerini ifade etti.

Ayrıca, büyümenin yavaşladığı durumlarda faiz indirimine gidilmesi gerektiğini belirterek, bu yılın sonunda 500 baz puanlık faiz indirimi beklediklerini söyledi.

Uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin arttığını ve özellikle TL cinsinden tahvillere büyük bir ilgi olduğunu belirten Wietoska, bu alanda önemli bir potansiyel olduğunu ifade etti. Türkiye'nin bu yıl %3,5 büyümesini beklediklerini ve yatırımcıların Türk lirası cinsinden tahvillere olan ilgisinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder