adscode
adscode
adscode

Deutsche Bank Türkiye Ekonomisti Yiğit Onay'dan Dolar ve Faiz Tahminleri

Deutsche Bank Türkiye Ekonomisti Yiğit Onay, CNBC-e'deki Küresel Görünüm programında önemli açıklamalarda bulundu. Dolar/TL ve faiz tahminlerini paylaştı.

Deutsche Bank Türkiye Ekonomisti Yiğit Onay'dan Dolar ve Faiz Tahminleri

Deutsche Bank Türkiye Ekonomisti Yiğit Onay, CNBC-e'deki Küresel Görünüm programına katılarak ekonomik programın olumlu etkilerini değerlendirdi.

Geçen yıldan bu yana ekonomik programın etkilerinin yavaş yavaş görülmesinin finansal piyasalarda güven yarattığını belirten Onay, enflasyonun en önemli gündem maddesi olduğunu vurguladı.

Merkez Bankası'nın döviz alımlarının doyum noktasına ulaşabileceğini belirten Onay, geçen hafta gelen enflasyon verilerinin olumlu olduğunu ve piyasaların tepkisinin de olumlu olduğunu dile getirdi. Onay, dolar/TL beklentilerini 37 seviyesinde açıklarken, kademeli ve düzeyli bir artışla yıl sonu beklentisinin 37 seviyesinde olacağını belirtti. Ayrıca faiz indirimleri için de değerlendirmelerde bulunan Onay, yıl sonu için yüzde 45 faiz beklentisini paylaştı.

Faiz indirimlerinden önce ağustos, eylül, ekim aylarında Merkez Bankası'ndan ön sinyaller alabileceğini söyleyen Onay, yabancı yatırımcının Türkiye'deki faiz indirimlerini beklediğini belirtti.

Genel olarak, önümüzdeki dönemde ekonomik durumun daha da belirginleşeceğini ve yabancı yatırımcının borsaya gelmek için faiz indirimlerini bekleyeceğini ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder