Dior ve Armani'ye Çocuk İşçi İddiaları: Moda Devlerinde Kayyum Atandı

Dior ve Armani markalarının çocuk işçi çalıştırılması iddialarıyla sarsıldığı ve İtalya'daki üretim operasyonlarına kayyum atandığı haberleri sektörde bomba etkisi yarattı.

Dior ve Armani'ye Çocuk İşçi İddiaları: Moda Devlerinde Kayyum Atandı

Dior ve Armani markaları, çocuk işçi çalıştırılması ve sağlıksız iş koşulları iddialarıyla sarsıldı. İtalya'daki üretim operasyonlarına geçtiğimiz günlerde kayyum atandı. Bu iddialar sektörde bomba etkisi yarattı. Sektör temsilcilerine göre, bilinçli tüketiciler artık markalara sadece estetik anlamda değil, toplumsal sorumluluklar açısından da bakıyor. Bu nedenle markaların üretim süreçlerinde daha dikkatli olmaları gerekiyor. Türkiye'nin yeni bir üretim rotası olabileceği belirtiliyor.

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, Türkiye'nin fason üretim yapabilecek potansiyele sahip olduğunu ve taklit ürün üreticilerinin de bu alanda işbirliği yapabileceğini ifade etti.

Öncel ayrıca, Dior ve Armani'nin taşeron üreticiliğinin Türkiye'de yapılmasının mümkün olduğunu ve üreticilere çeşitli teşviklerin sunulabileceğini belirtti. Dior ve Armani'nin hisse senedi fiyatlarında yaşanan düşüşlerle birlikte borsada 30 milyar euro'luk bir kayıp yaşandı.