adscode
adscode
adscode

Diş Apsesi Hayati Tehlike Yarattı, Başarılı Ameliyatla Kurtuldu

Genç bir hastanın diş apsesi nedeniyle göğüs boşluğunda enfeksiyon oluştu, yapılan başarılı ameliyatla hayata tutundu.

Diş Apsesi Hayati Tehlike Yarattı, Başarılı Ameliyatla Kurtuldu

Genç bir hastanın yaşadığı diş ve baş ağrısı, yüzde şişkinlik şikayeti nedeniyle ailesi tarafından sağlık kuruluşuna götürüldü. Yapılan tetkikler sonucunda diş apsesine bağlı olarak göğüs boşluğunda enfeksiyon oluştuğu tespit edildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne sevk edilen genç hasta, Prof. Dr. Fuat Sayır öncülüğünde gerçekleştirilen başarılı operasyonla hayata tutundu.

Prof. Dr. Sayır, diş enfeksiyonunun ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirterek, hastanın hızlı bir şekilde ameliyata alındığını ve gereken müdahalenin yapıldığını ifade etti. Hastanın sağlık durumunun şu an iyi olduğunu ve kısa sürede taburcu edilmesinin planlandığını aktardı. Diğer bir doktor olan Dr. Kılıç ise operasyonun yaklaşık 3 saat sürdüğünü ve diş apsesinin göğüs boşluğuna ilerlediğini gözlemlediklerini söyledi. Hastanın şu an yoğun bakım servisinde olduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Hastanın kendisi de sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu vurgulayarak, doktorlara ve sağlık personeline teşekkürlerini iletti. Sağlık merkezine zamanında başvurmanın önemine dikkat çeken hastanın yaşadığı tecrübe, diğer kişilere de örnek olabilecek nitelikteydi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin