adscode
adscode
adscode

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a sorulacak sorular açıklandı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Anadolu Ajansı Editör Masası'na katılacak. AA Genel Müdürü Serdar Karagöz, Bakan Fidan'a yöneltilecek soruları açıkladı. Karagöz, küresel meselelere ışık tutacak bir yayın gerçekleşeceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a sorulacak sorular açıklandı

Bakan Fidan, yarın saat 11.00'de başlayacak AA Editör Masası'nda Türk dış politikasına ilişkin soruları yanıtlayacak, değerlendirmelerde bulunacak.

Fidan'a Gazze'de ateşkes için yapılan görüşmelerdeki son durum, Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasıyla düzenlenen saldırılar, Suriye rejimiyle normalleşme gündemindeki gelişmeler, BRICS üyeliği tartışmaları, AB ve ABD ile ilişkiler, Orta Asya ülkeleriyle işbirliği süreçleri, Balkanlar'da gerilimin azaltılmasında Türkiye'nin rolü ve Türkiye'nin arabuluculuğunda Somali ile Etiyopya arasında yürütülen "Ankara Süreci" gibi dış politikadaki önemli gündem maddelerine ilişkin sorular yöneltilecek.

DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN'A YÖNELTİLECEK SORULAR

AA Genel Müdürü Serdar Karagöz, Bakan Fidan'a yöneltilecek soruları sosyal medya hesabından duyurdu.

Ülkemiz için çok önemli olan bölgesel ve küresel meselelerde Türkiye'nin stratejisiyle ilgili bilgilendirici bir yayın olacağını belirten Karagöz şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Fidan’a gündemin sıcak başlıkları ile ilgili önemli sorular yönelteceğiz.

- Lübnan'da çağrı cihazlarıyla düzenlenen saldırıları nasıl değerlendiriyor?

- Suriye rejimiyle diyalog sürecinde neler yaşanıyor?

- BRICS+ üyeliği konusunda Türkiye'nin öncelikleri neler?

- Türkiye'nin F-35 programına yeniden dahil olma ihtimali var mı?"

Dışişleri Bakanımız Sayın @HakanFidan, yarın saat 11.00'de AA Editör Masası'na konuk olacak. Sayın Fidan’a gündemin sıcak başlıkları ile ilgili önemli sorular yönelteceğiz.

️Lübnan'da çağrı cihazlarıyla düzenlenen saldırıları nasıl değerlendiriyor?

️Suriye rejimiyle diyalog… https://t.co/G4ZeydWzjN

— Serdar Karagöz (@serdarkaragoz) September 18, 2024

Bakan Fidan'ın açıklamaları, AA'nın internet sitesinden (www.aa.com.tr) yayımlanacak, X hesaplarından da (@anadoluajansi, @AACanli) anlık takip edilebilecek.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin