adscode
adscode
adscode

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan şehit Eygi için taziye ziyareti: Dünya kör ve sağır!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Batı Şeria'nın Nablus kentinde İsrail askerleri tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Didim'deki evine taziye ziyaretinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan şehit Eygi için taziye ziyareti: Dünya kör ve sağır!

Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesini ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi ve dedesi Şerif Eygi'ye taziyelerini iletti. Eygi'ye Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyen Erbaş, Eygi'ye yaptığı duanın ardından baba Mehmet Suat Eygi'ye Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Erbaş, Ayşenur Ezgi Eygi'ye rahmet dileyerek, “Rabbim mekanını cennet, derecesini ali eylesin. Şehitlik, peygamberlikten sonra en büyük mertebe. Peygamber Efendimize komşu olur inşallah" dedi.

“ZALİM İŞGALCİLERİN ZULMÜNÜN NE KADAR ARTTIĞINI, NE KADAR SINIR TANIMAZ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR"

Ayşenur Ezgi Eygi'nin insanlık mücadelesinin verildiği Filistin'de şehit olmasının çok anlamlı olduğunu dile getiren Erbaş, 7 Ekim'den bu yana yaklaşık bir yıldır zalimlerin katletmeye devam ettiğini ifade etti. Eygi'nin şehit olmasının dünya kamuoyunu Gazze'ye döndürme noktasında bir farkındalık oluşturabileceğini aktaran Erbaş, "Zalim işgalcilerin zulmünün ne kadar arttığını, ne kadar sınır tanımaz olduğunu gösterir” diye konuştu.

“DÜNYA BUNA KÖR VE SAĞIR"

Erbaş, bir aktivist olarak mazlumların yanında yer alan, elinde fotoğraf makinesinden başka bir şey olmayan ve sadece sesini dünyaya duyurmak isteyen bir masumu dahi canice şehit ettiklerini kaydederek, "Dünya kamuoyu bunu görmeli. Orada Ayşenur kızımız gibi nice gazeteciler, nice medya mensupları katlediliyor ve dünya buna kör ve sağır. Dünyanın kör ve sağır oluşunun en büyük göstergelerinden, ispatlarından birisi de işte Ayşenur Ezgi Eygi kızımızın orada vahşice, canice katledilmesi, şehit edilmesi. Biz tekrar milletimize baş sağlığı diliyoruz, şehit ailesine baş sağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bugünün 19 Eylül Gaziler Günü olduğunu da anımsatan Erbaş, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ahirete irtihal etmiş olan bütün gazilerimizi minnetle yad ediyoruz. Hayatta olan gazilerimize hayırlı ömürler diliyoruz. Cenab-ı Hak, bu zulmün bir an önce ortadan kaldırılması için sadece İslam alemi demiyorum, insanlık aleminin bir araya gelmesi ve bu zalimleri durdurmasını hepimize nasip eylesin" dedi.

Daha sonra, Ayşenur Ezgi Eygi'nin Didim Asri Mezarlık'ta bulunan kabrini ziyaret eden Erbaş ve beraberindekiler, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Eygi için dua etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin