adscode
adscode
adscode

Diyanet İşleri Başkanı Muhammed Erbaş Muharrem Ayı Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, muharrem ayıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde.

Diyanet İşleri Başkanı Muhammed Erbaş Muharrem Ayı Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, muharrem ayıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bu ayın Kur'an-ı Kerim'de saygı gösterilmesi istenen dört aydan biri olduğunu belirtti. Ayrıca muharrem ayının İslam Peygamberi Hazreti Muhammed tarafından "Allah'ın ayı" olarak nitelendirildiğini vurguladı. Erbaş, muharremin Müslümanların inanç ve gönül dünyalarında özel bir yere sahip olduğunu ve hürmete layık bir ay olarak kabul gördüğünü ifade etti.

Aynı zamanda muharrem ayının hicri takvimin başlangıç ayı olduğunu hatırlatan Erbaş, Müslümanlara Hazreti Muhammed'in ve ona tabi olanların, kutlu hicretlerini hatırlattığını belirtti.

Muharrem ayının aynı zamanda Hazreti Hüseyin'in şehadetinin acısını ve hüznünü taşıdığını dile getiren Erbaş, Hazreti Hüseyin'in zulme karşı onurlu mücadelesinin ve asil duruşunun hak ve hakikat yolunda yürüyenlerin gönüllerinde müstesna bir yer edindiğini vurguladı. Erbaş, Hazreti Hüseyin'i sevmenin ve onun yolundan gitmenin, zulme karşı durmanın ve hakikatten yana saf tutmanın önemine değindi.

Son olarak, muharrem ayını ve Aşura gününü milletin, alem-i İslam'ın ve tüm insanlığın huzur ve selametine vesile kılması için yüce Rabbimizden dualar etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin