adscode
adscode
adscode

Diyanet İşleri Başkanı Yaz Kur’an Kurslarına Başarılar Diledi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yaz Kur’an kurslarına katılacak öğrencilere başarılar diledi ve önemli mesajlar verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Yaz Kur’an Kurslarına Başarılar Diledi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yaz Kur’an kurslarına katılacak tüm öğrencilere başarılar diledi ve önemli mesajlar verdi. Programda konuşan Başkan Erbaş, Hz. Peygamberin insanlığı Kur’an-ı Kerim'le karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderildiğini belirtti.

Nüzul sırasına göre ikinci inen surenin Kalem Suresi olduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, medeniyetin temelinin ilme, irfana, bilgiye, hikmete dayandığını vurguladı.

Başkan Erbaş, yaz Kur’an kurslarında görev alan hocalara selam göndererek, çocukları ve gençleri Peygamber ahlakı ile yetiştirmenin önemine dikkat çekti.

Kur’an kurslarında öğrencilere verilen eğitimin önemine değinen Başkan Erbaş, camilerin ve Kur’an kurslarının çocuklarla şenlenmesi gerektiğini ifade etti. Dünyanın İslam'ın merhametine ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Erbaş, İslam medeniyetinin merhamet medeniyeti olduğunu vurguladı.

Çocuklara ve gençlere bu değerlerin verilmesinin önemine işaret eden Başkan Erbaş, okullardaki seçmeli Kur’an ve Peygamber Efendimizin Hayatı derslerinin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Son olarak, Başkan Erbaş yaz Kur’an kurslarına katılacak öğrencilere ve hocalara başarılar dileyerek, programı düzenleyenlere teşekkür etti. Yaz Kur’an kurslarının verimli bir şekilde tamamlanması niyazında bulundu.

Programa birçok önemli ismin katıldığı belirtilirken, öğrencilerin Kur’an tilavetiyle başlayan etkinlikte farklı gösterilerin gerçekleştirildiği ve konuşmaların yapıldığı belirtildi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin