adscode
adscode
adscode

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz Programlarına Hazırlanıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için ülke genelinde programlar düzenlemeye hazırlanıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz Programlarına Hazırlanıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla ülke genelinde düzenleyecekleri programlara ilişkin bilgi verdi. Kondi, 15 Temmuz'un, Allah'ın yardımı, milletin cesareti ve ferasetiyle kazanılan destansı bir zafer olduğunu belirtti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne ilişkin "Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Selalara" şiarıyla 81 il ve 922 ilçeye genelge gönderdiklerini aktardı.

Programlar kapsamında 90 bin camide, gençlik merkezlerinde, aile ve dini rehberlik bürolarında, gençlik ofislerinde, yaz Kur'an kurslarında bulunan 2,5 milyondan fazla öğrenci ve veliye yönelik etkinlikler düzenlenecek.

FETÖ'nün hain yapılanmasını hatırlatmayı ve 15 Temmuz'a yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten Kondi, vatandaşların da katılımıyla Kur'an kurslarında, camilerde şehitler için okunan 118 bin hatmi şerifin duasının eda edileceğini ifade etti.

Din görevlilerinin birlik ve beraberliğe dikkat çekmek için yaptıkları faaliyetlerin önemine vurgu yapan Kondi, 15 Temmuz'un anlamını ve önemini anlatmak için çaba harcadıklarını söyledi. 81 il ve 922 ilçede 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat 00. 13'te sela okunacağını ve hatmi şerif dualarının yapılacağını belirtti.

Ayrıca şehitliklerde 'Şehitleri Anma Programı'nın gerçekleştirileceğini dile getiren Kondi, Kur'an-ı Kerimler okunacağını ve duaların yapılacağını açıkladı. Programlarla milletin birlik ve beraberliğine vurgu yaparak, ülkenin geleceği için farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Genel Müdür Kondi, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gazi olan diyanet personelinin anısının yaşatıldığı Diyanet İşleri Başkanlığı binasındaki köşeyi de tanıttı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin