adscode
adscode
adscode

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaz Kur'an Kursları Başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı yaz Kur'an kursları başlıyor. Kurslarda Kur'an-ı Kerim ve dini bilgilerin yanı sıra mutfak, sanat atölyeleri ve yüzme dersleri de verilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaz Kur'an Kursları Başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı yaz Kur'an kursları, 1 Temmuz'da başlayacak.

Öğrencilere Kur'an-ı Kerim ve dini bilgilerin yanı sıra sosyal, kültürel faaliyetler, sportif etkinlikler, mutfak ve sanat atölyeleri ile yüzme dersleri de verilecek. Kayıt işlemleri 8 Temmuz'a kadar sürecek. 4-22 yaş arası çocuklar ve gençler, camiler, kurs merkezleri veya "www. diyanet. gov.tr" üzerinden kayıt yaptırabilecekler.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, kursların 7 hafta süreceğini belirtirken, öğrencilerin Kur'an öğretimi yanı sıra abdest alma, Allah ve peygamber sevgisi gibi konularda da bilgilendirileceğini söyledi. Kurslarda yarışmalar, sosyal etkinlikler ve kültürel geziler de düzenlenecek. Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile yatılı yaz Kur'an kursu da düzenlenecek. Akbulut, kurslarda Elifba cüzünün güncellendiğini ve öğrencilerin daha kısa sürede Kur'an okumaya başlayacaklarını belirtti.

Eğitimlerin gündüz ve akşam saatlerinde farklı mekanlarda gerçekleştirileceğini söyleyen Akbulut, tarihi mekanlara da geziler düzenleneceğini ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin