Diyarbakır'da dev petrol rezervi keşfedildi

TPAO tarafından yapılan araştırmalar sonucunda Diyarbakır'da büyük miktarda petrol rezervine ulaşıldı. Bölgenin ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan bu keşifle birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin petrol ihtiyacını karş

Diyarbakır'da dev petrol rezervi keşfedildi

Şırnak'taki Gabar Dağı'nda bulunan Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın petrol sahalarındaki üretim artışıyla birlikte Diyarbakır'da da yeni bir petrol hikayesi başlıyor. TPAO'nun yapmış olduğu araştırmalar sonucunda Diyarbakır'da 100 milyon varil ham petrol rezervi tespit edildi. Bu keşif sayesinde bölgenin ekonomisine büyük katkı sağlanması hedeflenirken, bölgede açılacak yeni kuyularla birlikte petrol üretimi daha da artacak.

Şırnak ve Diyarbakır'ın yanı sıra Van, Siirt, Hakkâri ve Adıyaman'da da devam eden petrol arama çalışmalarıyla birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin petrol denizi haline gelmesi bekleniyor. Böylece Türkiye'nin petrol ihtiyacının büyük bir kısmı bu bölgelerden karşılanabilecek.