adscode
adscode
adscode

Diyarbakır'da Arazi Kavgasında 9 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Şüpheli Tutuklandı

Bismil'de Yaşanan Trajik Olayda Barış Sağlandı, Dosya Konya'ya Nakledildi

Diyarbakır'da Arazi Kavgasında 9 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Şüpheli Tutuklandı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 9 kişinin hayatını kaybettiği arazi kavgasında, olayın ardından taraflar arasında barış sağlanırken, firari olan 6 şüpheli teslim olup tutuklandı.

15 Haziran 2023 tarihinde Bismil ilçesinin kırsal Serçeler Mahallesi'nde, Alyamaç ve Taş aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada, Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş, Mehmet Can Taş, Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç hayatlarını kaybetti. Aynı kavgada Ahmet Alyamaç ve M.A. ise yaralandı.

Olayın ardından ilçede barış töreni gerçekleştirildi. Silahlı kavgaya karışan 6 firari sanık, avukatları eşliğinde Diyarbakır Adliyesine gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu. Bu sanıklar, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki ifade işlemlerinin ardından tutuklandı.

Davaya Güvenlik Nedeniyle Konya'da Devam Edilecek

9 kişinin hayatını kaybettiği ve 2 kişinin yaralandığı silahlı kavga ile ilgili davanın dosyası, güvenlik gerekçesiyle Konya'ya nakledildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 151 sayfalık iddianamede, 31 sanıktan 26'sı hakkında "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet, kavgaya müdahale eden güvenlik güçlerine ateş açılması nedeniyle de 9 kişiye yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 117'şer yıldan 180 yıla kadar, 5 sanık hakkında ise "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 26 kişiye karşı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 338'er yıldan 530 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bu trajik olay, bölgedeki arazi anlaşmazlıklarının ne kadar ciddi sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Barış sağlanmış olmasına rağmen, hukuki süreç titizlikle devam edecek.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder