adscode
adscode
adscode

DMM'den Netanyahu'nun ABD Kongresindeki İddialarına Yanıt

DMM, Netanyahu'nun ABD Kongresindeki iddialarını yalanladı ve gerçekleri açıkladı.

DMM'den Netanyahu'nun ABD Kongresindeki İddialarına Yanıt

DMM'nin yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun ABD Kongresindeki iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Hamas'ın yardımları çaldığı iddiasının defalarca yalandığı vurgulandı. Oxfam'ın İsrail'in Gazze'ye giren yardımları kontrol ettiğini belirttiği bilgiler paylaşıldı. Ayrıca BM'nin Gazze'ye insani yardımların girişini engellediğine dair raporları da açıklandı.

Netanyahu'nun sivilleri hedef almadıkları iddiasının da doğru olmadığı ifade edilen açıklamada, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bilgileri paylaşıldı. BM'nin İsrail'in Filistin topraklarında ayrımcılık yaptığına ve yerleşim birimlerinin yasa dışı olduğuna karar verdiği hatırlatıldı.

Netanyahu'nun Hamas'ın bebekleri yaktığı iddiasının da kanıtlanamadığı belirtilen açıklamada, İsrail ordusunun söz konusu iddiayı doğrulayacak bilgiye sahip olmadığı ifade edildi. Ayrıca İsrail'in Refah'ta sivil ölümlerine yol açtığı ve sivilleri hedef aldığı belirtildi. Netanyahu'nun sözde trajik hata olarak nitelendirdiği saldırıda birçok sivilin hayatını kaybettiği bilgiler de paylaşıldı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder