adscode
adscode
adscode

Doğu Karadeniz’de Yaşanan Şiddetli Yağmur Sonrası Temizlik Çalışmaları Başladı

Doğu Karadeniz’de etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Trabzon ve Giresun’da yaşanan sel ve taşkınlar sonrası temizlik çalışmaları başladı.

Doğu Karadeniz’de Yaşanan Şiddetli Yağmur Sonrası Temizlik Çalışmaları Başladı

Doğu Karadeniz'de dün etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Trabzon'da cadde ve sokaklar göle dönerken, bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. Karadeniz Sahil Yolu'nda kalan araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Pelitli, Havalimanı, Değirmendere ve Çömlekçi mevkilerinde su birikintileri nedeniyle sürücü ve yayalar zor anlar yaşadı. Giresun'da da önceki gece etkili olan sağanak nedeniyle Tirebolu, Espiye ve Doğankent ilçelerinde taşkın, sel ve heyelanlar meydana geldi.

50 kişi AFAD ekipleri tarafından kurtarıldıİlçe merkezlerinde bazı ev ve iş yerlerini su basarken, mahsur kalan 50 kişi AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Toprak kaymaları nedeniyle ulaşıma kapanan Tirebolu-Doğankent kara yolunda trafik akışı Doğankent yönünden tek şeritten sağlanmaya başlandı. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti de gece boyu sel bölgesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Yağmur etkisini yitirdi, temizlik çalışmaları başladıBölgede etkisini yitiren yağmur sonrası ekipler sahada hasar tespit çalışması başlattı. Trabzon'da, selden dolayı kapanıp hasar gören yollarda temizlik ve onarım başlatıldı.

Şiddetli yağışın ardından şehir genelinde temizliğe ihtiyaç duyulan alt geçitler, caddeler ve yollar iş makineleri ve diğer temizlik araçlarıyla temizleniyor. Giresun'da da temizlik çalışmalarını sürdüren ekipler, kapalı köy yollarını ulaşıma açarken, kentte hasar tespit çalışması sürüyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin