Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Açıkladı: Bölgeden 6 Ayda 793 Milyon Dolarlık İhracat

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, bölgeden yapılan ihracat rakamlarını açıkladı.

Trabzon'dan 612 milyon 571 bin 550, Rize'den 103 milyon 557 bin 591, Artvin'den 44 milyon 586 bin 795, Gümüşhane'den 32 milyon 756 bin 903 dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Kalyoncu, bu dönemde en fazla ihracat yapılan sektörün fındık olduğunu belirtti.

Ayrıca bölgeden 132 ülkeye ihracat yapıldığı ve Rusya Federasyonu, İtalya, Gürcistan, Almanya ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin en fazla ihracat yapılan ülkeler olduğunu açıkladı. Önemli bir artış yaşanan ülkeler arasında Japonya, Tunus, Güney Kore Cumhuriyeti, Tacikistan ve diğerleri bulunuyor.