adscode
adscode
adscode

Doğu Karadeniz Su Ürünleri İhracatı Arttı

Doğu Karadeniz'den yapılan su ürünleri ihracatı artış gösterdi. Rusya Federasyonu, Vietnam ve Beyaz Rusya en fazla talep eden ülkeler oldu.

Doğu Karadeniz Su Ürünleri İhracatı Arttı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği'nin verilerine göre, bölgeden yapılan su ürünleri ihracatı son 6 ayda 24 ülkeye gerçekleştirildi. Ocak-Haziran döneminde 89 milyon 788 bin 193 dolarlık bir ihracat gerçekleşti. Bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre %11 artış gösterdi. Miktar olarak da 16 bin 929 ton su ürünü ihraç edildi ve bu da %33'lük bir artışı temsil etti. En fazla su ürünü ihracatı Rusya Federasyonu'na yapıldı. 10 bin 985 ton su ürünü ihraç edilerek 55 milyon 554 bin 210 dolarlık bir kazanç elde edildi. Rusya Federasyonu'nu sırasıyla Vietnam ve Beyaz Rusya takip etti. DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, su ürünlerinin bölgenin önemli ihracat kalemlerinden biri olduğunu belirtti.

Su ürünlerinin ekonomiye daha fazla katkı sağlaması gerektiğini vurgulayarak, su ürünlerinin ileri derecede işlenerek daha yüksek katma değer sağlanması gerektiğini söyledi. Kalyoncu ayrıca, 2024-2025 avlanma sezonundan umutlu olduklarını ve ihracatın her geçen yıl arttığını ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder