adscode
adscode
adscode

Dolar Kurundaki Volatilitenin Azalması İş Dünyasını Endişelendiriyor

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, dolar kurundaki dalgalanmanın azalması ve uzun süredir dar bantta seyreden doların iş dünyasını endişelendirdiğini belirtti.

Dolar Kurundaki Volatilitenin Azalması İş Dünyasını Endişelendiriyor

Dolar kurunda volatilitenin azalması ve doların uzun süredir dar bantta hareket etmesi üzerine iş dünyasından çeşitli açıklamalar gelmeye devam ediyor. Konuya ilişkin son açıklama TİM Başkanı Mustafa Gültepe'den geldi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, ihracatta ilk 6 ayı ve ikinci yarıyla ilgili öngörülerini paylaşmak üzere medya mensupları ile bir araya geldi.

İhracat 2024 Raporu’nun da açıklandığı toplantıda Mustafa Gültepe, sektör kurulu başkanları, ihracattaki güncel sorunları ve ekonomi yönetiminden beklentileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Enflasyon rakamlarına dikkat çeken Mustafa Gültepe, Türkiye'nin dolar bazında rakiplerinden minimum yüzde 40 daha pahalı olduğunu belirtti.

Bu durumun Türkiye'nin rekabet gücünü zayıflattığını vurgulayan Gültepe, üretim ve ihracata dayalı büyüme hikayesinden bahsetmenin zor olduğunu ifade etti. Gültepe, kurun enflasyona paralel hareket etmesi gerektiğini savunarak, kur ile enflasyon arasındaki farkın 5 puanı aşmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca enerji maliyetlerinin asgari düzeyde tutulması gerektiğini ve ihracatçılara daha uygun finansman imkanları sağlanması gerektiğini ifade etti.

Konkordato ilanlarının arttığına dikkat çeken Gültepe, ekonomi yönetiminin sektörel düzenlemelerde daha fazla işbirliği yapması gerektiğini belirtti. İhracatçılara destek noktasında zihniyette düşünce olduğunu ancak uygulamada eksikliklerin olduğunu dile getirdi.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe'nin açıklamaları iş dünyasında dikkatle takip edilirken, dolar kurundaki seyir ve ekonomik gelişmelerin yakından izlenmeye devam ediyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder