adscode
adscode
adscode

Dr. Nilüfer Gürsoy'un Vefatı Üzüntü Yarattı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Dr. Nilüfer Gürsoy'un vefatını duyurdu. Gürsoy, Türkiye'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın kızı ve Adalet Partisi eski milletvekiliydi.

Dr. Nilüfer Gürsoy'un Vefatı Üzüntü Yarattı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından yayınladığı taziye mesajıyla Dr. Nilüfer Gürsoy'un vefat ettiğini duyurdu. Uysal, "Asırlık bir çınarın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Kurucu liderimiz, 3.

Cumhurbaşkanımız Celal Bayar'ın kızı, her ziyaretimiz vesilesiyle demokrat geleneğe derin bağlılığını müşahede ettiğim Adalet Partisi eski milletvekilimiz Nilüfer Gürsoy Hanımefendi'yi kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Başta Bayar ve Gürsoy Ailesi olmak üzere tüm dava arkadaşlarımızın, dostlarının ve milletimizin başı sağ olsun. " ifadelerini kullandı. Dr. Nilüfer Gürsoy, Türkiye'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar ile Reşide Bayar'ın kızı olarak 1921 yılında Bursa'da doğdu. Demokrat Parti Kütahya eski Milletvekili Dr. Ahmet İhsan Gürsoy'un eşi olan Dr. Nilüfer Gürsoy, Adalet Partisinden 13. Dönem Bursa, 15. ve 16. dönem İstanbul Milletvekili seçildi. Aynı zamanda Celal Bayar Vakfı Başkanlığı görevini yürüten Dr. Gürsoy, İstanbul'daki evinde 103 yaşında yaşamını yitirdi. Cenaze namazı bugün İstanbul Erenköy Galip Paşa Camisi'nde kılınacak ve yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tören düzenlenecek. Ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin