adscode
adscode
adscode

DSÖ Başkanı Gazzeli Hastaların Tahliyesini İlgili Açıklamalarda Bulundu

DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'den gerçekleşen tıbbi tahliye hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

DSÖ Başkanı Gazzeli Hastaların Tahliyesini İlgili Açıklamalarda Bulundu

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'den gerçekleşen tıbbi tahliye hakkında açıklamalarda bulundu.

Ghebreyesus, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 35'i çocuk 85 hasta ve ağır yaralının bugün özel bakım için Abu Dabi'ye tahliye edildiğini duyurdu.

Ghebreyesus, bu karmaşık tahliyenin BAE Dışişleri Bakanlığı, DSÖ ve ortakları tarafından desteklendiğini belirtirken, bu tahliyenin 7 Ekim 2023'ten bu yana gerçekleşen en büyük tıbbi tahliye olduğunu vurguladı.

63 aile üyesi ile tıbbi personelin eşlik ettiği bu tahliye operasyonunu organize eden BAE'ye teşekkürlerini ileten Ghebreyesus, tıbbi yardıma ihtiyaç duyan Gazzelilerin tahliyesinin kolaylaştırılmasını umut ettiklerini belirtti. DSÖ Sözcüsü Christian Lindmeier ise, Gazze'deki 10 bin kişinin tıbbi tahliyeye ihtiyaç duyduğunu açıklamıştı. BAE'nin 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yaptığı yardımlar da dikkat çekiciydi. BAE, gıda, yardım ve tıbbi malzeme dahil olmak üzere 40. 000 tondan fazla acil yardım sağlarken, son olarak 5. 340 ton insani malzeme taşıyan sekizinci yardım sevkiyatı da Al-Arish limanına ulaştı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder