adscode
adscode
adscode

Düğün Sezonu Başladı: İstanbul'da Düğün Masrafları Yüksek

Yaz mevsimiyle birlikte düğün sezonunun açılmasıyla birlikte İstanbul'da düğün masrafları artıyor. Son fiyatlar ve maliyetler hakkında detaylı bilgi.

Düğün Sezonu Başladı: İstanbul'da Düğün Masrafları Yüksek

İstanbul'da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte düğün sezonu da açıldı. Türkiye'de yılda ortalama 550 bin çift evlenirken, araştırmalar, düğün sektörünün yıllık 6 milyar TL'lik bir ekonomi yarattığını gösteriyor. Düğün alışverişi denilince akla ilk gelen yer ise Eminönü.

Dünya evine girecek çiftlerin ihtiyacı olanların listesi ve son fiyatları bizzat yerinde incelerken, ortaya çıkan maliyet karşısında adeta şaşkına döndük.

DÜĞÜN MALZEMELERİNDE SON FİYATLAREminönü'nde düğün malzemelerinin fiyatları oldukça yüksek. Söz töreni için en popüler olan aynalı yüzüklü tepsi bin TL'den satılıyor. Yüzük kutusu 200 TL, kurdele ise 100 TL'den alıcı buluyor. Hediyelik eşyalar ise 25 TL'den başlıyor. Düğün malzemeleri arasında en uygun olanlar ise 5 TL olan kağıt şeritler. SÖZ VE NİŞAN TÖRENLERİSon dönemlerde söz ve nişan törenleri daha uygun maliyetlerle yapılmaya başlandı. Organizasyon şirketleri mekan, süslemeler, hediyelikler gibi detayları ayarlıyor. Bu organizasyon kişi sayısına ve istenilen fona göre 3 bin TL'den başlayıp 25 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. DÜĞÜN ORGANİZASYONUDüğün organizasyonları hafta içi ve hafta sonu olarak ikiye ayrılıyor. Üsküdar'da ortalama bir düğün salonu kişi başı 250 TL talep ediyor. Salon kiralama fiyatları ise 20 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Başakşehir'de ise 500-600 kişi kapasiteli salonların fiyatları 150 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

ÖN REZERVASYONLAR BAŞLADIİstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Adem Sönmez, yaz sezonu için yapılan ön rezervasyonlarla kentteki düğün salonlarının yüzde 80'inin dolu olduğunu belirtiyor. Girdi maliyetlerinin sektörü zorladığını vurgulayan Sönmez, erken rezervasyon yapmanın önemini vurguluyor. Sektör olarak ön rezervasyondan memnuniyet duyduklarını belirtiyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder